/Content/themes/Lang/flags/svg/ua.svg
Країна - Налаштування мови Країна
  • Обміняти в Магазині
  • Швидка доставка
Мова
Валюта
 
Політика конфіденційності
 

Викладений нижче текст Договору,  адресований фізичним та/або юридичним особам, і є офіційною публічною пропозицією ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДЕФАКТО РІТЕЙЛ УКРАЇНА» (04111, м. Київ, вул. Щербаківського, буд. 52, прим. 429, код ЄДРПОУ: 41670667), далі - «Продавець», укласти договір купівлі-продажу на встановлених нижче умовах.
 
ТЕРМІНИ ЩО ВЖИВАЮТЬСЯ В ДАНОМУ ДОГОВОРІ:
 

  1. Відвідувач Сайту - особа, що відвідала сайт без мети розміщення Замовлення.
  2. Користувач - фізична особа, відвідувач Сайту, що приймає умови угоди і хто хоче оформити Замовлення на сайті.
  3. Покупець - Користувач, що розмістив Замовлення на сайті з метою придбання товару для особистих потреб.
  4. Defacto  - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТТЮ «ДЕФАКТО РІТЕЙЛ УКРАЇНА». (04111, м. Київ, вул. Щербаківського, буд. 52, прим. 429, код ЄДРПОУ: 41670667).
  5. Продавець - Defacto.
  6. Інтернет-магазин - Інтернет-сайт, розташований в мережі інтернет за адресою https://ua.defactofashion.com, де представлені Товари, пропоновані Продавцем для придбання, а також умови оплати і доставки Товарів Покупцям.
  7. Сайт -https://ua.defactofashion.com.
  8. Товар - взуття, одяг, аксесуари та інші товари, представлені до продажу на Сайті Продавця.
  9. Замовлення - належним чином оформлений запит Покупця на придбання і доставку за вказаною Покупцем адресою Товарів, обраних на Сайті.
  10. Перевізник- юридична, та\або фізична особа що надає послуги перевезення, та була обрана Покупцем задля доставки товару.
  11. Сервісний збір- збір, за послуги Defacto з організації доставки товару у випадку, коли Покупець обирає опцію «доставка кур’єром та оплата готівкою»
 
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Кожна Сторона гарантує іншій Стороні, що володіє необхідною дієздатністю, а також всіма правами і повноваженнями,  необхідними і достатніми для укладання і виконання  даного Договору відповідно до його умов.
1.2. Чинна версія даного Договору розміщена на Сайті і в обов’язковому порядку є доступною для ознайомлення до моменту здійснення акцепту умов Договору.
1.3. Продавець здійснює продаж Товарів через Інтернет-магазин, а також може здійснюватися продаж через мобільні додатки Defacto для операційних систем iOS і Android.
1.4. Замовляючи Товари через Інтернет-магазин, Користувач погоджується з умовами продажу Товарів, викладеними нижче (далі - Умови продажу товарів/Умови).
1.5. У разі якщо Користувач не погоджується з умовами продажу товарів, останній зобов'язаний негайно припинити використання сервісу і покинути Сайт.
1.6. Ці Умови продажу товарів, а також інформація про товар, розміщена ​​на Сайті, є публічною офертою.
1.7. Ці умови можуть бути змінені Продавцем в односторонньому порядку без повідомлення Користувача / Покупця. Нова редакція Умов набуває чинності з моменту її опублікування на Сайті.
1.8. Договір публічної оферти  (далі - Договір) вважається укладеним з моменту відправки Покупцеві Продавцем електронного підтвердження прийняття Замовлення при оформленні Покупцем Замовлення.
1.9. Повідомляючи Продавцю свій e-mail і номер телефону, Відвідувач Сайту / Користувач / Покупець дає згоду на використання зазначених засобів зв'язку Продавцем, а також третіми особами, у випадку, якщо такі особи залучаються Продавцем для цілей виконання зобов'язань перед Відвідувачами сайту / Користувачами / Покупцями, з метою здійснення розсилок рекламного і інформаційного характеру, що містять інформацію про знижки, майбутні і діючі акції та інші заходи Продавця, про передачу замовлення в доставку, а також іншу інформацію, безпосередньо пов'язану з виконанням зобов'язань Покупцем в рамках Публічної оферти. Здійснюючи Замовлення, Користувач / Покупець погоджується з тим, що Продавець може доручити виконання Договору третій особі.
 
2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
2.1. Предметом Договору є надання можливості Користувачеві купувати для особистих, сімейних, домашніх та інших особистих потреб, не пов'язаних із здійсненням підприємницької діяльності, Товари, представлені в каталозі Інтернет-магазину.
 
3. РЕЄСТРАЦІЯ НА САЙТІ
3.1. Реєстрація на Сайті здійснюється шляхом введення точного імені-прізвища, введення дійсної електронної адреси та номера мобільного телефону та створення реєстраційного пароля.
3.2. Реєстрація на Сайті не є обов'язковою для оформлення Замовлення.
3.3. Продавець не несе відповідальності за точність і правильність інформації, що надається Користувачем при реєстрації.
3.4. Користувач зобов'язується не повідомляти третім особам логін і пароль, вказані Користувачем при реєстрації. У разі виникнення у Користувача підозр щодо безпеки його логіна і пароля або можливості їх несанкціонованого використання третіми особами, Користувач зобов'язується негайно повідомити про це Продавця.
3.5. Спілкування Користувача / Покупця з представниками Продавця має будуватися на принципах загальноприйнятої моралі і комунікаційного етикету. Строго заборонено використання нецензурних слів, лайки, образливих виразів, а також загроз і шантажу, в незалежності від того, в якому вигляді і кому вони були адресовані.
 
4. ТОВАР ТА ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ
4.1. Продавець забезпечує наявність на своєму складі Товарів, представлених на Сайті. Супроводжуючі Товар фотографії є ​​простими ілюстраціями до нього і можуть відрізнятися від фактичного зовнішнього вигляду Товару. Супроводжуючі Товар опис / характеристики не претендують на вичерпну інформативність і можуть містити друкарські помилки. Для уточнення інформації по Товару Покупець повинен звернутись до Продавця для уточнень.  
4.2. У разі відсутності замовлених Покупцем Товарів на складі Продавця, останній має право виключити вказаний Товар із Замовлення / анулювати Замовлення Покупця, повідомивши про це Покупця шляхом направлення відповідного електронного повідомлення на адресу, вказану Покупцем при реєстрації.
4.3. Покупець несе повну відповідальність за надання неправдивих відомостей, що спричинило неможливість належного виконання Продавцем своїх зобов'язань перед Покупцем.
4.4. У разі скасування повністю або частково передплаченого Замовлення, вартість анульованого Товару повертається Продавцем Покупцю способом, яким Товар був оплачений.
4.5. Замовлення Покупця оформлюється відповідно до процедур, зазначених на Сайті.
4.6. Під час оформлення Замовлення на Сайті, Покупець може ознайомитись з інформацією про передбачувану дату доставки з інформації про продукцію на Веб-сайті.
4.7. Дата передачі Товару може бути змінена Продавцем в односторонньому порядку в разі наявності об'єктивних, на думку Продавця, причин.
 
5. ДОСТАВКА ЗАМОВЛЕННЯ
5.1. Товар доставляється Перевізником  з післяплатою.
5.2. Стандартний строк доставки – 14 днів, але остаточно вказується під час оформлення замовлення та обрання відповідного способу доставки та перевізника Покупцем.
5.3. Територія доставки Товарів, представлених на Сайті, обмежена межами України.
5.4. Затримки в доставці можливі, зважаючи на непередбачені обставини, що сталися не з вини Продавця.
5.5. При доставці, Замовлення вручається Покупцеві або третій особі, зазначеній в замовленні в якості одержувача (далі-  Покупець і третя особа іменуються кожен окремо-  «Одержувач»).
5.6. Ризик випадкової загибелі або випадкового пошкодження Товару переходить до Покупця з моменту передачі йому Замовлення і проставлення Одержувачем підпису в документах, що підтверджують доставку Замовлення.
5.7. Щоб уникнути випадків шахрайства, а також для виконання взятих на себе зобов'язань, при врученні передплаченого Замовлення особа, яка здійснює поставку Замовлення, має право запитати документ, що посвідчує особу отримувача, а також вказати тип і номер наданого Одержувачем документа в квитанції що надається до Замовлення. Продавець гарантує конфіденційність і захист персональних даних Отримувача.
5.8. Вартість доставки кожного Замовлення розраховується індивідуально, виходячи з ваги Товару, регіону та способу доставки, та обраного Перевізника.
5.9. Обов'язок Продавця передати товар Покупцю вважається виконаним в момент отримання Покупцем відправлення, відповідно до діючих правил Перевізника.
5.10. Порядок доставки та розкриття Відправлень, що містять товар, визначається діючими правилами Перевізника.
5.11. Користувач розуміє і погоджується з тим, що здійснення доставки - окрема послуга, яка не є невід'ємною частиною придбаного Покупцем Товару, виконання якої закінчується в момент отримання Одержувачем Товару і здійснення платежу за нього. Претензії до якості придбаного Товару, що виникли після отримання та оплати Товару, розглядаються відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» та гарантійними зобов'язаннями Продавця. У зв'язку з цим придбання Товару з доставкою не дає Покупцеві право вимоги доставки придбаного Товару з метою гарантійного обслуговування або заміни, не дає можливості здійснювати гарантійне обслуговування або заміну Товару виїхавши до Покупця і не встановлює можливість повернення вартості доставки Товару у випадках, коли Покупець має право на повернення грошей за Товар, відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів».
 
6. ОПЛАТА ТОВАРУ
6.1. Ціна товару вказується в національній валюті України - гривні. Сума замовлення складається з вартості замовлених Товарів.
6.2. Ціна Товару вказується на Сайті. В разі неправильної вказівки ціни замовленого Покупцем Товару, Продавець інформує про це Покупця для підтвердження Замовлення по виправленню ціни та\або анулювання Замовлення. В разі якщо зв'язатися з Покупцем не є можливим, дане Замовлення вважається анульованим.
6.3. Ціна Товару на Сайті може бути змінена Продавцем в односторонньому порядку. При цьому ціна на замовлений Покупцем Товар зміні не підлягає.
6.4. Оплата Товару здійснюється Покупцем:
  • готівковими коштами при одержанні Замовлення в сумі, що відповідає сумі Замовлення, зазначеної на Сайті;
  • безготівковими коштами з використанням банківських карт при оформленні Замовлення в сумі, що відповідає сумі Замовлення;
6.5.Сплата –в готівковій формі можлива лише за умови, якщо сума замовлення не більше 4000 грн. Додатково до сплати за доставку, при оплаті в готівковій формі, сплачується сервісний збір. Ліміти оплати послуг доставки та сервісного платежу можуть змінюватись в будь-який момент за рішенням Продавця.
Такий сервісний збір,  в тому числі пов’язані з ним податки та збори (якщо такі є) не є частиною ціни Товару і не входять в її розмір. Відповідно, зазначені вище суми не підлягають поверненню у випадку повернення Товару. Якщо Покупець з цим не згоден, він/вона має право обрати  інший спосіб оплати.  Послуги доставки повинні оплачуватися відповідно до цін компанії Перевізника, незалежно від виду оплати (готівкової або безготівкової форми).
6.6. Defacto має право надавати знижки на Товари та встановлювати програму бонусів. Види знижок, бонусів, порядок і умови їх нарахування визначаються Продавцем самостійно, вказуються на Сайті і можуть бути змінені Продавцем в односторонньому порядку.
7. ПОВЕРНЕННЯ ТОВАРУ ТА ГРОШОВИХ КОШТІВ
7.1. Повернення Товару здійснюється відповідно до вимог ЗУ «Про захист прав споживачів»
7.2. Покупець має право відмовитися від отриманого Товару та розірвати Договір купівлі-продажу протягом 14 календарних днів з дня отримання Товару, не рахуючи дня покупки, за винятком Товарів, які не підлягають обміну та поверненню згідно вимог чинного законодавства України.
7.3. Товар повертається Продавцю з усіма пломбами, ярликами та в належному Товарному вигляді.
7.4.  Відправлення товарів здійснюється за рахунок Покупця.
7.5. Повернення грошових коштів здійснюється у той самий спосіб, що була здійснена оплата, якщо про інше не було погоджено окремо.
7.6. Покупець, який вирішив скористатись правом на повернення Товару, зобов’язаний прийти в будь-який з магазинів Defacto або в той, що знаходиться за адресою ТРЦ Ретровіль, пр. Правди, 47, Київ, 2000, магазин DeFacto Retroville Mall. Покупець, який обрав готівковий спосіб оплати за доставку Товару та вирішив скористатися правом повернення Товару, повинен повідомити Продавця про це рішення по телефону Служби підтримки або електронною поштою support.ua@defacto.com
 
8. ГАРАНТІЙНИЙ СТРОК ТОВАРІВ
8.1. Гарантійний термін товарів, які продаються Defacto визначається згідно законодавства та при необхідності, вказується в супровідних документах на Товар.
8.2. Продавець не несе відповідальності за недоліки Товару, якщо вони виникли після його передачі Покупцеві внаслідок порушення Покупцем правил користування або зберігання товару, дій третіх осіб, або непереборної сили.
 
9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
9.1. Продавець несе відповідальність передбачену ЗУ «Про захист прав споживачів».
9.2. Продавець не несе відповідальності за шкоду, заподіяну Покупцеві внаслідок неналежного використання Товарів, придбаних в Інтернет-магазині.
9.2. Продавець не несе відповідальності за зміст і функціонування зовнішніх сайтів.
 
10. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ І ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЇ
10.1. Персональні дані Користувача / Покупця обробляються  Продавцем відповідно до законодавства України про Захист персональних даних.
10.2. Персональні дані збираються відповідно до Положення про обробку персональних даних розміщеного на Сайті.
10.3. Надаючи свої персональні дані при реєстрації на Сайті, Користувач погоджується на їх обробку Продавцем, в тому числі і з метою просування Продавцем товарів та послуг.
10.4. Продавець використовує персональні дані Користувача / Покупця:
  • для реєстрації Користувача на Сайті;
  • для виконання своїх зобов'язань перед Користувачем / Покупцем;
  • для оцінки та аналізу роботи Сайту.
10.5. Продавець має право відправляти інформаційні, в тому числі рекламні повідомлення, на електронну пошту і мобільний телефон Користувача / Покупця з його згоди. Користувач / Покупець має право відмовитися від отримання рекламної та іншої інформації без пояснення причин відмови. Сервісні повідомлення, що інформують Користувача / Покупця про замовлення і етапах його обробки, відправляються автоматично і не можуть бути відхилені Користувачем / Покупцем.
10.6. Продавець має право використовувати технологію «Cookies». «Cookies» не містять конфіденційну інформацію і не передаються третім особам.
10.7. Продавець не несе відповідальності за відомості, надані Користувачем / Покупцем на Сайті в загальнодоступній формі.
 
11. СТРОК ДІЇ ПУБЛІЧНОЇ ОФЕРТИ
11.1. Дана Публічна оферта вступає в силу з моменту її акцепту Відвідувачем Сайту/ Користувачем/ Покупцем, і діє до моменту відкликання акцепту Публічної оферти.
 
12. ІНШІ ПОЛОЖЕННЯ
12.1. До відносин між Користувачем / Покупцем і Продавцем застосовуються положення законодавства України.
12.2. У разі виникнення питань і претензій з боку Користувача / Покупця/ Відвідувачем Сайту він може звернутися до Продавця по телефону або іншим доступним способом. У випадку виникнення спору сторони намагатимуться вирішити його шляхом переговорів, у разі недосягнення згоди, такий спір буде переданий до суду відповідно до чинного законодавства України.
 

Увага! Перед переглядом цього сайту уважно прочитайте ці умови. Якщо ви не згодні з цими умовами, не використовуйте цей сайт.
 
Умови використання сайту
 
Загальні умови використання сайту
Сайт DEFACTO (далі - «Defacto») дозволяє Користувачу переглядати і завантажувати матеріали цього сайту (далі - «Сайт»), придбавати Товари, тільки для особистого некомерційного використання, за умови збереження Користувачем всієї інформації про авторське право та інших відомостей про право власності, що містяться у вихідних матеріалах і будь-яких їхніх копіях. Забороняється змінювати матеріали цього Сайту, а також поширювати або демонструвати їх в будь-якому вигляді або використовувати їх будь-яким іншим чином для суспільних або комерційних цілей. Будь-яке використання цих матеріалів на інших сайтах або в комп'ютерних мережах забороняється.
Використовуючи даний сайт Користувач автоматично приймає нижченаведені умови використання сайту.
Defacto  радить регулярно перевіряти цю сторінку, щоб бути в курсі будь-яких змін Умов надання послуг.
Реєстрація на сайті
Реєструючись на Сайті, Користувач надає згоду на надання достовірної і точної інформації про себе і свої контактні дані.
Після реєстрації Користувач отримає логін і пароль, за безпеку та збереження яких несе відповідальність останній.
Користувач особисто несе відповідальність за  всі дії вчинені під логіном і паролем  останнього на Сайті. У разі втрати реєстраційних даних Користувач  зобов'язуєтеся повідомити по це Defacto.
Користувач можете деактивувати свій акаунт шляхом направлення електронного повідомлення на електронну адресу: support.ua@defacto.com   у будь-який час.
Використання персональних даних та політика конфіденційності
Defacto використовує різні технології для збору і зберігання інформації, коли Користувач відвідуєте сайт Defacto. Докладніше про захист і обробку персональних даних можна дізнатись на Сайті.  
Окремо звертаємо увагу що даний сайт використовує cookies. Докладніше про умови використання cookies можна дізнатись на Сайті.
Інтелектуальна власність
Права інтелектуальної власності на все програмне забезпечення та матеріали, розміщені на Сайті, та/або за допомогою даного Сайту належить/користується Defacto на законних підставах та захищені відповідно до чинного законодавства України.
Забороняється вносити будь-які зміни до цього Сайту, а також поширювати та\або демонструвати їх в будь-якому вигляді та\або використовувати їх будь-яким іншим чином для суспільних та, або комерційних цілей. Будь-яке використання цих матеріалів на інших сайтах або в комп'ютерних мережах заборонене.
 
Умови продажу та оформлення замовлення.
Після оформлення замовлення Користувач вважатиметься особою, що прийняла умови продажу викладені на даному сайті та публічній оферті розміщеній на Сайті. 
Після оформлення замовлення Користувач отримає електронний лист із підтвердженням отримання замовлення. Такий електронний лист надсилається виключно в якості  підтвердження отримання Компанією відповідного замовлення. Такий лист не означає, що  замовлення Користувача  було прийнято та направлене на обробку.
Після того як замовлення буде оброблене, Користувач отримає електронний лист-підтвердження, який міститиме інформацію що замовлення було оброблене та направлене для доставки.
Після обробки замовлення, представник служби обслуговування клієнтів зв’яжеться  з Користувачем для підтвердження варіанту доставки та підтвердження способу оплати.
Зворотній зв'язок і коментарі
Звертаючись до Defacto або залишаючи коментарі на Сайті, Користувач несе відповідальність, щодо змісту такого повідомлення та\або коментарі (дане повідомлення не є незаконним, шкідливим, загрозливим, наклепницьким, не є аморальним, не порушує авторські права, не пропагує ненависть та\ або дискримінацію людей за расовою, етнічною, статевою, релігійною, соціальною ознаками, не містить образи на адресу конкретних осіб або організацій, а також будь-яким іншим чином не порушує чинне законодавство України.) Користувач надає згоду на те що Defacto має право видаляти будь-яке повідомлення Користувача без згоди останнього, а також має право безоплатно використовувати такі повідомлення на свій розсуд.
Defacto не несе відповідальності за будь-яку інформацію, розміщену користувачами Сайту.
Відповідальність
Defacto не несе відповідальності за помилки, неточності та\або технічні проблеми, які можуть виникнути на Сайті. Defacto не несе відповідальності за будь-які збитки та\ або шкоду (спричинену внаслідок недбалості чи нецільового використання Сайту та\або будь-яких інших причин), які можуть бути понесені Користувачем або третьою стороною при використанні Сайту або будь-якого іншого  сайту, на який містить посилання Сайт Defacto.
Defacto несе відповідальність виключно за продукцію (товари), що придбавається за допомогою Сайту відповідно до умов публічної оферти розміщеної на даному сайті.
У випадку якщо один із викладених в умовах використання пунктів втратить чинність, та\або буде змінено, інші пункти залишатимуться незмінними, а змінений пункт вважатиметься автоматично прийнятим та погодженим Користувачем.
Якщо Користувач порушить викладені в даному документі умови, Defacto має право вчинити по відношенню до такого Користувача дії встановлені чинним законодавством України.
Якщо Користувачем буде вчинене правопорушення передбачене Кримінальним кодексом України, КУпАП та інших законів, Defacto має право негайно повідомити про таке правопорушення Департаменту кіберполіції  Національної поліції України/Поліції, надати всю запитувану правоохоронними органами інформацію та заборонити Користувачу подальше використання Сайту.
 
Законодавство що застосовується.
Зазначені Умови врегульовуються чинним законодавством України.
Усі спори що виникають з цих Умов, або пов'язані із ними, вирішуються шляхом переговорів.
Якщо відповідний спір неможливо вирішити шляхом переговорів, він вирішується в судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору відповідно до чинного законодавства України.
 
Повідомлення і розсилки
Defacto може направляти Користувачу повідомлення у відповідь на повідомлення (запити і скарги), спрямовані останніми через форму зворотного зв'язку та в процесі замовлення товарів та/або послуг, при управлінні замовленнями, видачі товарів, наданні послуг.
Defacto здійснює передачу повідомлень у вигляді email-листів, повідомлень в Viber, SMS-повідомлень, повідомлень в мобільному додатку, повідомлень в веб-браузері. и.
Defacto також може направляти вам інформаційні та маркетингові розсилки (новини, акції компанії, інформацію про акції, промокоди та знижки, персональні рекомендації, персональні знижки та пропозиції), які містять інформацію про товари та / або послуги, рекламні та комерційні пропозиції за такими товарами та / або послуг.
 Defacto здійснює інформаційну та маркетингову розсилку у вигляді еmail-листів, повідомлень в Viber, SMS-повідомлень, повідомлень в мобільному додатку, повідомлень в веб-браузері.
Користувач може управляти процедурою направлення повідомлень на електронну адресу support.ua@defacto.com  та має право в будь-який момент відмовитись від отримання відповідних повідомлень та розсилок, за посиланням, що міститиметься у відповідному електронному повідомленні.
Прийняття скарг
Комунікація, включаючи повідомлення, запити та скарги між Користувачем та DEFACTO, буде здійснюватися в основному електронною поштою або через номер телефону Служби обслуговування клієнтів, який розміщено на веб-сайті. Користуючись Веб-сайтом та розміщуючи Замовлення, Користувач погоджується з цим електронним засобом зв’язку та визнає, що всі угоди, повідомлення, інформація та інші комунікації, які DEFACTO надсилатиме в електронному вигляді, відповідають будь-якій юридичній вимозі, що такі повідомлення мають бути письмові та довговічні.
Якщо Користувач має будь-які претензії до DEFACTO, він повинен надіслати скаргу на  електронну пошту: support.ua@defacto.com, вказуючи повні реквізити, включаючи дату купівлі та номер замовлення,  повне ім'я та адресу та контактні дані.
DEFACTO повинно  надати відповідь Користувачеві у вигляді офіційної відповіді / рішення електронною поштою.

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Цим Положенням про обробку персональних даних (далі - Положення) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДЕФАКТО РІТЕЙЛ УКРАЇНА» (04111, м. Київ, вул. Щербаківського, буд. 52, прим. 429, код ЄДРПОУ: 41670667) (далі – Defacto) визначело загальні вимоги до обробки та захисту персональних даних суб’єктів персональних даних, що обробляються повністю чи частково із застосуванням автоматизованих засобів Defacto, а також персональних даних, що містяться у базі персональних  даних Defacto чи призначені до внесення до бази персональних даних Defacto, із застосуванням неавтоматизованих засобів.
1.2. У цьому Положенні нижченаведені терміни вживаються в такому значенні:
база персональних даних - іменована сукупність упорядкованих персональних даних в електронній формі;
володілець персональних даних - юридична особа, яка визначає мету обробки персональних даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДЕФАКТО РІТЕЙЛ УКРАЇНА»;
згода суб'єкта персональних даних - добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди.
обробка персональних даних - будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, у тому числі з використанням інформаційних (автоматизованих) систем;
одержувач - фізична чи юридична особа, якій надаються персональні дані, у тому числі третя особа;
персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована та, або може бути конкретно ідентифікована;
розпорядник персональних даних - юридична особа, якій володільцем персональних даних або законом надано право обробляти ці дані від імені володільця;
суб'єкт персональних даних - фізична особа, персональні дані якої обробляються;
третя особа - будь-яка особа, за винятком суб'єкта персональних даних, володільця чи розпорядника персональних даних та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, якій володільцем чи розпорядником персональних даних здійснюється передача персональних даних.
користувач - фізична особа, відвідувач Сайту, що приймає умови угоди
1.3. Defacto - є володільцем та розпорядником бази персональних даних.
1.4. Метою обробки персональних даних Defacto є зберігання та обслуговування даних контрагентів, виконання зобов’язань відповідно до умов Публічної оферти покладеної на  Defacto, оцінки та аналізу роботи Сайту Defacto, відповідно до статей 6, 7 Закону України «Про захист персональних даних».
1.5. Склад персональних даних, які обробляються Defacto є:

  • Ідентифікаційні дані (мова та країна походження користувача , контактні дані і т.д.);
  • Платіжні дані (платіжні реквізити, або реквізити картки користувача, інформація про покупки, замовлення чи повернення користувача і т.д.);
  • Дані про підключення, геолокацію та / або переглянуті дані (якщо користувач взаємодіє з нами з мобільного телефону чи будь-якого іншого пристрою);
  • Комерційна інформація (якщо користувач підписався на розсилку);
  • Інформація щодо вподобань користувача;
  • Прізвище, Ім’я, По батькові;
  • Особисті відомості (вік, стать, тощо);
  • Місце проживання;
  • Електронні ідентифікаційні дані (ІР-адреса, телефони, адреси   електронної пошти, та інші);
1.5.1. Defacto не обробляє перональні дані, яка становлять особливий ризик для прав і свобод суб'єктів персональних даних.
 
1.6. Строк зберігання персональних даних не більший, ніж це необхідно відповідно до їх законного призначення та мети їх обробки.
1.7. Персональні дані зберігаються в умовах:
  •  законності;
  •  сумісності;
  •  адекватності і ненадмірності;  
  •  точності;
  •  строковості зберігання;     
  •  дотримання прав фізичної особи;
  •  захищеності;
  •  транскордонної захищеності.
 
2. ПОРЯДОК ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
2.1. Персональні дані обробляються виключно за згодою суб’єкта персональних
2.2. Згода суб’єкта персональних даних є добровільним волевиявленням фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки.
2.3. Згода суб’єкта персональних даних може бути надана у наступних формах:
  • документ на паперовому носії з реквізитами, що дає змогу ідентифікувати цей документ і фізичну особу;
  • електронний документ, який має містити обов’язкові реквізити, що дають змогу ідентифікувати цей документ та фізичну особу. Добровільне волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних доцільно засвідчувати електронним підписом суб’єкта персональних даних.
  • відмітка на електронній сторінці документа чи в електронному файлі, що обробляється в інформаційній системі на основі документованих програмно-технічних рішень.
2.4. Згода суб’єкта персональних даних надається під час оформлення цивільно-правових відносин відповідно до чинного законодавства.
 
3. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ БАЗИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
3.1. Бази персональних даних знаходяться у  Defacto та DEFACTO PERAKENDE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ.
 
4.  ПОРЯДОК ДОСТУПУ ДО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ. УМОВИ РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ
4.1. Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб’єкта персональних даних, наданої володільцю бази персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог законодавства України.
4.2. Доступ до персональних даних третій особі не надається, якщо зазначена особа відмовляється взяти на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання вимог законодавства України про Захист персональних даних або неспроможна їх забезпечити.
4.3. Суб’єкт відносин, пов’язаних з персональними даними, подає запит щодо доступу (далі — запит) до персональних даних володільцю бази персональних даних.
4.4. У запиті зазначається наступна інформація:
  • прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит (для фізичної особи — заявника);
  • найменування, місцезнаходження юридичної особи, яка подає запит, посада, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка засвідчує запит; підтвердження того, що зміст запиту відповідає повноваженням юридичної особи (для юридичної особи — заявника);
  • прізвище, ім’я та по батькові, а також інші відомості, що дають змогу ідентифікувати фізичну особу, стосовно якої робиться запит;
  • відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про володільця чи розпорядника цієї бази;
  • перелік персональних даних, що запитуються;
  • мета запиту.
4.5. Строк вивчення запиту на предмет його задоволення не може перевищувати десяти робочих днів з дня його надходження.
Протягом цього строку володілець бази персональних даних доводить до відома особи, яка подає запит, що запит буде задоволено або відповідні персональні дані не підлягають наданню, із зазначенням підстави, визначеної у відповідному нормативно-правовому акті.
Відповідь на запит надається протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, якщо інше не передбачено законом.
4.6. Усі працівники володільця бази персональних даних зобов’язані додержуватися вимог конфіденційності щодо персональних даних та інформації щодо рахунків у цінних паперах та обігу цінних паперів.
4.7. Відстрочення доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів.
4.8. Повідомлення про відстрочення доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення.
4.9. У повідомленні про відстрочення зазначаються:
  • прізвище, ім’я та по батькові посадової особи;
  • дата відправлення повідомлення;
  • причина відстрочення;
  • строк, протягом якого буде задоволене запит.
4.10. Відмова у доступі до персональних даних допускається, якщо доступ до них заборонено чинним законодавством України.
4.11. У повідомленні про відмову зазначаються:
  • прізвище, ім’я, по батькові посадової особи, яка відмовляє у доступі;
  • дата відправлення повідомлення;
  • причина відмови.
4.12. Рішення про відстрочення або відмову із доступі до персональних даних може бути оскаржено до уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних, інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення захисту персональних даних, або до суду.
 
5. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ ТА ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
5.1. Персональні дані, що збираються та обробляються володільцем персональних даних є конфіденційною інформацією.
Відносини, пов'язані з правовим режимом конфіденційної інформації, регулюються законом.
5.2. Бази персональних даних володільця обладнано системними і програмно-технічними засобами та засобами зв’язку, які запобігають втратам, крадіжкам, несанкціонованому знищенню, викривленню, підробленню, копіюванню інформації і відповідають вимогам міжнародних та національних стандартів.
5.3. Відповідальна особа організовує роботу, пов’язану із захистом персональних даних при їх обробці, відповідно до законодавства України про Захист персональних даних. Відповідальна особа визначається наказом Володільця бази персональних даних.
Обов’язки відповідальної особи щодо організації роботи, пов’язаної із захистом персональних даних при їх обробці зазначаються у посадовій інструкції.
5.4. Працівники, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв’язку з виконанням своїх службових (трудових) обов’язків зобов’язані дотримуватись вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних та внутрішніх документів, щодо обробки і захисту персональних даних у базах персональних даних.
5.5. Працівники, що мають доступ до персональних даних, у тому числі, здійснюють їх обробку зобов’язані не допускати розголошення у будь-який спосіб персональних даних, які їм було довірено або які стали відомі у зв’язку з виконанням професійних чи службових або трудових обов’язків. Таке зобов’язання чинне після припинення ними діяльності, пов’язаної з персональними даними, крім випадків, установлених законом.
5.6. Особи, що мають доступ до персональних даних, у тому числі, здійснюють їх обробку у разі порушення ними вимог законодавства України про Захист персональних дани несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства України.
5.7. Персональні дані не повинні зберігатися довше, ніж це необхідно для мети, для якої такі дані зберігаються, але у будь-якому разі не довше строку зберігання даних, визначеного даним Положенням.
 
6. ПРАВА СУБ’ЄКТА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
6.1. Суб’єкт персональних даних має право:
  • знати про місцезнаходження бази персональних даних, яка містить його персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження та / або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника цієї бази або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані, що містяться у відповідній базі персональних даних;
  • на доступ до своїх персональних даних, що містяться у відповідній базі персональних даних;
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних, які зберігаються;
  • пред’являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних органами державної влади, органами місцевого самоврядування при здійсненні їхніх повноважень, передбачених законом;
  • пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником цієї бази, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися з питань захисту своїх прав щодо персональних даних до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення захисту персональних даних;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних.
 
7. ПОРЯДОК РОБОТИ ІЗ ЗАПИТАМИ СУБ’ЄКТА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
7.1. Суб’єкт персональних даних має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних з персональними даними, без зазначення мети запиту, крім випадків, установлених законом.
7.2. Доступ суб’єкта персональних даних до даних про себе здійснюється безоплатно.
7.3. Суб’єкт персональних даних подає запит щодо доступу (далі — запит) до персональних даних володільцю бази персональних даних.
7.4. Запит має містити наступну інформацію:
  • прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує особу суб’єкта персональних даних;
  • інші відомості, що дають змогу ідентифікувати особу суб’єкта персональних даних;
  • відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про володільця чи розпорядника цієї бази;
  • перелік персональних даних, що запитуються.

7.5. Строк вивчення запиту на предмет його задоволення не може перевищувати десяти робочих днів з дня його надходження.
7.6. Протягом цього строку володілець бази персональних даних доводить до відома суб’єкта персональних даних, що запит буде задоволено або відповідні персональні дані не підлягають наданню, із зазначенням підстави, визначеної у відповідному нормативно-правовому акті.
7.7. Запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, якщо інше не передбачено законом.
 
8. ПОЛІТИКА РОБОТИ З COOKIES
8.1. Веб-сайт Defacto використовує файли cookie.
 Ці дані часто складаються з буквено-цифрових символів, які забезпечують унікальну ідентифікацію комп'ютера користувачів та можуть містити іншу інформацію. Деякі файли cookie розміщуються третіми сторонами, які діють від імені Defacto.
8.2. Типи файлів cookie, які можуть використовуватися:
• Основні файли cookie, створені веб-сайтом, який відвідував користувач. Цей сайт вказаний в адресному рядку;
• Інші веб-сайти створюють файли cookie. Ці веб-сайти містять такий вміст, як реклама або зображення, що бачив користувач на веб-сторінці.
8.3. Веб-сайт Defacto використовує файли cookie, щоб перевірити справжність користувача. Коли користувач заходить на веб-сайт за допомогою особистого облікового запису та / або облікового запису гостя, веб-сайт Defacto зберігає унікальний код та час входу на пристрої користувача у зашифрованому файлі cookie, що дозволяє переходити між сторінками веб-сайту без входу на кожну сторінку. Також можна зберігати дані для входу та не входити під час кожного відвідування.
8.4. У більшості браузерів використання файлів cookie приймається автоматично, але користувач має можливість керувати налаштуваннями браузера для блокування чи видалення файлів cookie.
8.5. Користувач може відмовитись зберігати файли cookie на своєму пристрої в будь-який час.
8.6. Щоб видалити файли cookie, збережені на пристрої користувачів, і налаштувати веб-браузер користувачів на відмову від файлів cookie, користувач може це зробити у своїх налаштуваннях веб-браузера. Зазвичай параметри навігації, пов’язані з файлами cookie, розміщені у розділі "Параметри", "Інструменти" або "Налаштування" веб-браузера, який користувач використовує для входу на веб-сайт.
8.7. Змінюючи налаштування веб-браузера користувачів та відмовляючись від використання та збереження файлів cookie на його пристрої, користувач може відвідувати веб-сайт, проте деякі параметри чи функції можуть не працювати належним чином.